УФЦ ги избра најдобрите 10 нокаути за 2014 година!

hyun_kim

УФЦ на официјалниот веб портал UFC.com во четвртокот ја објави листа на најдобрите нокаути во 2014 година. Со оглед на големиот број на натпревари и навистина големиот број на атрактивни нокаути, изборот е голем, но на крајот одлуката мораше да падне на десетте избрани.

Овие се тие!

10) Abel Trujillo – Jamie Varner

9) Mike Wilkinson – Niklas Backstrom

 8) Albert Tumenov – Matt Dwyer

7) Fabricio Werdum – Mark Hunt

6) Dan Henderson – Mauricio ‘Shogun’ Rua

5) Roy Nelson – Minotauro Nogueira

4) Mark Hunt – Roy Nelson

3) Josh Samman – Eddie Gordon

2) Chris Beal – Patrick Williams

1) Dong Hyun Kim – John Hathaway

 

Спрема објаснувањата, нокаутот на Ким не е најстрашниот и најдобар поради техниките, тој кружен лакт го избрале поради застрашувачкиот звук што избувна во салата. Сите тогаш знаеја дека борбата е завршена.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО