Мејведер-Пакијао се поблизу, откако Арапите го запалија 120 милиони долари

Mayweather-Pacquiao

Приказната се „турка“ со години, но боксерскиот свето не успеа да ја дочека борбата на двајцата најпопуларни боксер во светот, Мани Пакијао и Флојд Мејведер Јуниор. Сепак, во последниве неколку недели, работите се „во полн замав“, особено по завчерашните вести дека арапски инвестициски фонд е подготвен да понуди 120.000.000 долари за овој меч за да се случи.

 Мејведер неодамна изјави дека борбата меѓу него и на Филипинецот ќе се оствари, ако се исполнат два многу важни услови. Првиот е дека овој меч мора да биде под покровителство на Мејведер промоушн, а втората работа која Американецот ја бара е средбата да биде на Шоутајм пеј-пер-вју, а не на ХБО на која да се бори Пакијао. Со цел, борбата навистина да може да се случи во текот на следната година им дава надеж веста дека Шоутајм и ХБО/СБС започнале преговори за заедничка пеј- пер-вју програма.

 Приказната дополнително ја туркаат новинарите, кои стигнале до таткото на Мејведер, кој тврди дека работите се „надвор од неговата контрола“.

 „Јас не знам дали оваа борба ќе се случи. Немам влијание, работите се надвор од мојата контрола“, рече Мејведер Сениор – тренер и татко од најпознатите боксер на денешницата.

Се огласи и Фреди Роуч, познатиот боксерски експерт кој со години е задолжен за сјајната кариера на Филипинецот. Тој не само што се надева дека ќе се одржи мечот, туку уште на почеток ќе се  потпише договор за повеќе средби.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО