Јапонскиот премиер Шинзо Абе ќе лобира каратето да биде на Олимписките игри!

karatedo-into-the-olympics-letter-of-request-to-mr-shinzo-abe-prime-minister-of-japan-31

На 22 декември 2014 година, шестмина високи претставници (лобисти) ја посетија резиденцијата на премиерот на Јапонија, Шинзо Абе, и му доставија писмо, за да прати петицијата до Меѓународниот олимписки комитет (МОК) и Јапонскиот олимписки комитет (ЈОК) вклучување на каратето како официјален спорт во наредните Олимписки и Параолимписките игри во Токио 2020:

Такаши Сасагава (JKF претседател), Тошихиша Нагура (WKF Генералниот секретар), Јошихиде Суга (претседател на сепартиската парламентарна федерација за промоција на каратето, главниот секретар на кабинетот на Јапонија), Ватару Такешита (APFPK Генералниот секретар), Масахиса Сато (APFPK) и Хироши Сасагава (APFPK).

 Средбата беше плодна и срдечна. Господата Сасагава и Нагура ја објаснија атракцијата и предноста на КАРАТЕТО како олимписки спорт. Тие го информираа премиерот за напорите на JKF во соработка со WKF да се промовира каратето, ако биде признаено од страна на Меѓународниот олимписки комитет. На премиерот Абе му беше задоволство да ги слушне нив и ги увери дека многу добро ја сфаќа ситуацијата.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО