Кро Кап: Не постои опцијата пораз!

cro_cop_ishii_high kick 23

Кро Кап и неговиот тим отпатуваа во Токио, каде што ќе го брани појасот на ИГФ Inoki- Bom-Ba-Ye спектаклот. Мирко Филиповиќ ќе се бори против Сатоши Ишии, кој веќе еднаш го победи, на 23 август, кога се здоби со исеченица на главата, по што судијата го прекина мечот. Ишии, веднаш потоа, под притисок на Inoki доби шанса за реванш.

Кро Кап ги има направено сите подготовки, рече дека се чувствува добро и дека целосно закрепнал од сите повреди. Тој е подготвен за оваа борба, во која влегува со уште поголема доверба, и , исто така, многу му е полесно кога веќе  почувствувал колку е моќен Ишии. Оди со многу помал товар на грбот и верува дека резултатот ќе биде ист, можеби не на ист начин, но борбата дефинитивно нема да оди до крај.

 „Опцијата пораз не стои, но во боречките спортови, се е можно. Човекот има 105-106 килограми, тој е врвен спортист, со педигре, олимписки победник во џудо“, рече Кро Кап, искажувајќи високо ниво на оптимизам кој е базирани на тоа каков вид на кондициските подготовки на кој не можеа да му парираат 25 –годишнаци, а тројца мажи на возраст под 30 години се менуваат и на крајот од рундата тие се поуморни од него.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО