Легендите на борењето ги обедини Чифлиганец

Bucim i Cifliganec

На промоцијата на монографијата на д-р Ванчо Чифлиганец можеа да се видат повќе легенди. Секако на оваа гала вечерта беа и борачите од шампионската генерација од 1995/96 година кога станаа европски и светски прваци, како Васе Спасев, Тони Танчев, Дане Вучков, Димче Ангелов (тренер), Трајче Димков, Влатко Соколов, поранешниот селекторот Насе Насев, претседателот на ФБМ Чедо Николовски, новинарот Кирил Манев и други.

Ballkkanc sokoov

Nasev-Sokolov

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО