Тајсон Фјури: Ахил ќе се врати, но треба да ме молите

112

Тајсон Фјури откри дека ќе мора да биде побарано да излезе од пензија за да се соочи со шампионот во тешка категорија Александар Усик, откако ќе го победи Ентони Џошуа во нивниот реванш на 20 август.

Сега пензионираниот носител на ВБЦ појасот Фјури (32-0-1, 23 КО) предвидува дека Џошуа ќе го загуби реваншот следниот месец против шампионот на ИБФ/ВБА/ВБО, Усик (19-0, 13 КО) и штом тоа ќе се случи, „молењето“ ќе треба да почне, за да го вратат од пензија.

Фјури исто така вели дека сака да биде добро платен.

„Повторно ќе загуби, а потоа ќе го повикаат Ахил назад. И јас ќе речам: „Одете по ѓаволите, јас сум во пензија“. И кога ќе почнат да се молат, ќе се вратам, но ќе биде многу скапо.

Ентони Џошуа е безвреден и ќе го нокаутирам. Ако го победи Усик, треба да се бори со мене бесплатно во Англија на бесплатна ТВ. 30 милиони луѓе ќе го гледаат бесплатно.

Нема ППГ. Нема освоени пари. Ова го правиме за навивачите во Обединетото Кралство“, изјави Тајсон Фјури за Токспорт