Стивен Сигал му подготви одмазда на Џон Џонс на УФЦ 182

steven seagal sam

Ние веќе неколку пати имавме можност да слушнеме за соработката на неколку УФЦ ѕвезди и познатиот акционен актер Стивен Сигал. Стивен има работено со Андерсон Силва и Лиото Мачида и ги презема заслугите во нивните триумфи предни високи ножни удари против Витор Белфорт и Ренди Кутур, објаснувајќи им го потегот со кој тие ги заспиваа своите противници. Сега, Сигал одлучи да им помогне Даниел Комриер во борбата против Џонс на УФЦ 182.

 Даниел Комриер направи 35 -минутен разговор со Ариел Хелвани, во која тој откри дека познатиот актер и носител на црн појас во аикидо му открил неколку потези кои треба да му помогнат на Даниел во борбата на кариерата.

 „Стивен ќе биде овде утре во Вегас и вети дека ќе ми покаже некои потези кои ќе упалат пртотив Џонс“, рече Комриер. „Мојата мајка го сака. Ќе ги запознае моите родители и ќе одиме во салата да видиме што ми подготвил“.

 Хелвани го праша предизвикувачот што има Стивен за него.

 „Тој рече дека има нешто. Тој е тотално збудале мојот фитнес тренер, кога се јави и рече дека има три зафати за мене, а со еден од ќе го потфатам Џонс“, вели Даниел . „Јас не сум сосема сигурен дека ќе биде во можност да се добие Џонс со потезите на Сигал, но морам да верувам ако почнам да учам“.

 Која е причината за оваа соработка?

 „Слушнав дека еднаш Џонс бил непристоен со Сигал и дека покажал непочитување спрема него“, рече Комриер. „Значи, Стивен ќе му наплаќа стари сметки на Џон Џонс„.

 “Значи, Сигал му подготува одмазда на Џонс“?, праша Ариел .

 “Да, ова е голема одмазда на Стив“.

 Ни остануваат помалку од три дена да видиме што подготвил Стивен Сигал за Даниел Комриер.

 Борба е на 4 јануари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО