Шампионско „ОС“ на Балканот!

Maski do 21 godina Balkkasnski sampioni

Балканското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година, што се одржа во Софија, Бугарија, викендов беше многу успешно за нашата репрезентација, освои 3 златни медали, 6 сребрени и 17 бронзени медали.

Златни медали за нашата репрезентација освоија: Анастасија Матеска-кати-кадети, ката тимот за јуниорки до 21 година (Маријана Димоска, Мишела Димоска и Искра Каракашоска) и кумите тимот јуниори до 21 година (Стефан Ефремов, Мурсел Мисини, Емануел Ристески, Азиз Исмаил, Виктор Крстевски, Мартин Петрески, Емир Ќосовиќ).

treto mesto bobi bp

На Балканското првенство учество земаа 784 натпреварувачи од 11 држави: Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Кипар, Македонија, Романија, Србија, Словенија, Хрватска и Турција.

Veronia Kostovsia

Уште еднаш ви ги претставуваме освојувачите на медали, и на кој клуб му пипаѓаат.

samionki kata bp

Златни медали:

 1. Анастасија Матеска (КК Ронин – Прилеп) – кати кадетки индивидуално.
 2. Ката тим јуниорки до 21 година во состав: Маријана Димоска, Мишела Димоска и Искра Каракашоска.
 3. Кумите тим јуниори до 21 година во состав: Стефан Ефремов, Мурсел Мисини, Емануел Ристески, Азиз Исмаил, Виктор Крстевски, Мартин Петрески, Емир Ќосовиќ.

Peetar Zaborski

Сребрени медали:

 1. Ферри Исиќ (КК Вардар – Скопје) – кати јуниори индивидуално.
 2. Мишела Димоска (КК Ронин – Прилеп) – кати јуниорки индивидуално.
 3. Петар Заборски (КК Макпетрол – Скопје) – кумите јуниори – 76 кг.
 4. Моника Пендаровска (КК Макпетрол – Скопје) – кумите јуниорки – 53 кг.
 5. Сара Радичевска (КК Макпетрол – Скопје) – кумите јуниорки – 21 година, – 50 кг.
 6. Кумите тим јуниори во состав: Петар Заборски, Адил Мехмед, Димитар Илиевски, Доан Османи, Александар Јаниќ, Петар Спасеноски и Андреј Ристески.

bp ace eipata

Бронзени медали:

 1. Маријана Димоска (КК Ронин – Прилеп) – кати јуниорки индивидуално.
 2. Марија Матракоска (КК Ронин – Прилеп) – кати јуниорки – 21 година индивидуално.
 3. Вероника Костовска (КК Кеикс – Скопје) – кумите кадетки индивидуално – 54 кг.
 4. Емилјина Јаниќ (КК Олимпик спорт 2007 – Скопје) – кумите кадетки индивидуално +54 кг.
 5. Илија Андоновиќ (КК Унсу – Куманово) – кумите кадети индивидуално -52 кг.
 6. Роберто Ацковски (КК Металург – Скопје) – кумите кадети индивидуално -63 кг.
 7. Христина Ристиќ (КК Ботони – Скопје) – кумите јуниорки индивидуално -48 кг.
 8. Давид Петков (КК Металург) – кумите јуниори индивидуално -61 кг.
 9. Андреј Ристески (КК Спорт 94 – Прилеп)  – кумите јуниори индивидуално +76  кг.
 10. Марија Василева (КК Ботони – Скопје) – кумите јуниорки индивидуално -59 кг.
 11. Марија Спасовска (КК Шампион Крива Паланка) – кумите јуниорки индивидуално -59 кг.
 12. Орхан Биљали (КК Макпетрол – Скопје)  – кумите јуниори – 21 година индивидуално -84 кг.
 13. Семир Ќосовиќ (КК Металург – Скопје) – кумите јуниори – 21 година индивидуално -84 кг.
 14. Ката тим кадети – јуниори во состав: Кирил Стојаноски, Дамјан Ристески и Огнен Тодороски.
 15. Ката тим кадетки – јуниорки во состав: Маријана Димоска, Мишела Димоска и Искра Каракашоска.
 16. Кумите тим кадетки во состав: Вероника Костовска, Емилија Јаниќ, Ева Блажевска и Драгана Манговска.
 17. Кумите тим јуниорки до 21 година во состав: Симона Заборска, Сара Радичевска, Драгана Тодоровска и Фатјона Алију.

 

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО