Емилијаненко почнал да вежба во воена скривница!

fedor-emelianenko-za poctocite

Пред неколку дена легендарниот ММА борец, Федор Емилијаненко одржа предавање на Универзитетот во рускиот град Митишчи.

На средбата, многу од присутните се интересирале во какви услови ја почнал својата кариера поранешниот шампион на PRIDE.

 „Мојот прв тренер има работено со мајка ми во гимназијата и во слободно време обучувал деца на самбо и џудо. Спортската сала беше во подрумот на училиштето. Реално тоа беше скривница за воени услови. Се уште се сеќавам мирисот на влагата и потта. Но повеќе од се сакав да ја претставувам земјата во светот и да постигнам големи резултати“.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО