Шакур Стивенсон го посочи најпотценетиот борец на сите времиња

Светскиот шампион во две категории Шакур Стивенсон го идентификуваше човекот кој се истакнува како најпотценетиот борец на сите времиња.

Стивенсон ќе се соочи со Едвин де лос Сантос на 19 ноември, бидејќи има за цел да ја освои неодамна ослободената титула на ВБЦ во лесна категорија и да владее во третата категорија по тежина со само 26 години.

Според неговите зборови, тој се стреми да биде најголем, но дали ќе ја добие заслугата? Во интервју за Bootleg Kev, Стивенсон именуваше ментор кој не ги доби пофалбите што ги заслужува по неговата феноменална кариера.

„Најпотценетиот борец досега е Андре Вард, сигурно. Нема расправа за тоа. Тој е потценет борец, Андре Вард, мислам дека не ја доби сета почит што ја заслужува во светот на боксот. Мислам дека има многу врска со социјалните мрежи и сите оние работи кои се важни во нашиот свет, да бидам искрен, мислам дека Андре Вард беше еден од најдобрите борци што некогаш сум ги видел“.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО