Сансаи Метал Апостолов со 51 медал е најуспешен клуб на „Никола Грдановски-Нике“

Сансаи Метал Апостолов со 51 медал е најуспешен клуб на 40. Меѓународен карате турнир „Никола Грдановски-Нике“ во Скопје. Кавадрачани освоија 23 златни, 15 сребрени и 13 бронзени медали.

Втора е екипата на Будуќност од Подгорица, Црна Гора, со 20 медали (8-6-6), а трет е Кизаме од Скопје со 23 одличја (8-5-10), потоа следуваат Фитуеси од Косово 20 (8-5-7), организаторот на турнирот Металург 20 (4-7‘-9), Шилд нови искар од Бугарија 15 (4-3-8), Кунсуто 9 (3-2-4), Автокоманда 9 (3-2-4), Ардмерија од Косово 7 (3-1-3), Олимпик спорт 2007 7 (3-1-3), Ботони 6 (3-1-2)…

На турнирот учествуваа 403 каратисти со 569 натпреварувачки влезови од 41 тим од пет држави: Македонија, Црна Гора, Косово, Бугарија и Грција.

Оваа бројка е поголема бидејќи имаше пријавувања и на самиот турнир.

Од победничкиот клуб Мартин Прстенков беше прогласен за најдобар натпреварувач во кати, а одличјата ги освоија:
Златни медали
1.Давид Јаневски-ката индивидуално машки 2015
2.Мартин Прстенков-ката индивидуално машки јуниори
3.Ката тим Сансаи женски 2010-2011(Ѓорѓиева,Златковска,Димитриева)
4.Ката тим Сансаи женски 2012-2013(Ѓорѓиева, Златковска, Димитриева)
5.Горазд Мантароски-ката индивидуално машки 2016
6.Ката тим Сансаи женски 2016(Чочева,Деспиноска,Ѓуриќ)
7.Ката тим Сансаи женски кадети и јуниори(Стојкова, Ристовска, Прстенков)
8.Ката тим Сансаи женски У21(Стојкова, Ристовска, Прстенков)
9.Ката тим Сансаи машки
2012-2013(Шиков,Стојанова,Јаневски)
10.Ката тим Сансаи машки 2016 (Чочева,Мантароски,Ѓуриќ)
11.Ката тим Сансаи машки кадети и јуниори(Димески, Костов,Прстенков)
12.Ката тим Сансаи машки У21(Димески, Костов,Прстенков)
13.Матеја Божиноска-ката индивидуално женски 2010-2 ниво
14.Викторија Ѓорѓиева-ката индивидуално женски 2011-3 ниво
15.Викторија Ѓорѓиева-ката индивидуално женски 2012-3 ниво
16.Марија Димитриева-ката индивидуално женски 2012-2 ниво
17.Јана Атанасова-ката индивидуално женски 2013-1 ниво
18.Ева Трајановска-ката индивидуално женски 2014-2 ниво
19.Данка Стојкова-ката индивидуално женски јуниорки
20.Данка Стојкова-ката индивидуално женски У21
21.Андреа Чочева-ката индивидуално женски 2016
22.Драган Шиков-ката индивидуално машки 2013-2 ниво
23.Драган Шиков-ката индивидуално машки 2013-1 ниво
Сребрени медали
1.Мартин Костов-ката индивидуално машки кадети
2.Теодор Димески-ката индивидуално машки јуниори
3.Ката тим Сансаи женски 2012-2013(Трајановска,Стојанова,Атанасова)
4.Ката тим Сансаи женски кадети и јуниори(Тодоровска, Петанчевска, Тодоровска)
5.Ката тим Сансаи машки 2015-2014(Јанески,Трајковски,Димитриоска)
6.Матеја Божиноска-ката индивидуално женски 2010-3 ниво
7.Викторија Златковска-ката индивидуално женски 2011-3 ниво
8.Ева Тодоровска-ката индивидуално женски 2011-2 ниво
9.Илина Јованоска-ката индивидуално женски 2012-2 ниво
10.Јана Атанасова-ката индивидуално женски 2013-2 ниво
11.Ева Трајановска-ката индивидуално женски 2014-1 ниво
12.Ева Грујоска-ката индивидуално женски 2015
13.Тамара Ристовска-ката индивидуално женски кадети
14.Тамара Ристовска-ката индивидуално женски јуниори
15.Калин Димитриоски-ката индивидуално машки 2013-1 ниво
Бронзени медали
1.Сергеј Ѓуриќ-ката индивидуално машки 2016
2.Теодор Димески-ката индивидуално машки кадети
3.Мартин Костов-ката индивидуално машки јуниори
4.Ката тим Сансаи женски 2010-2011(Тодоровска, Божиноска, Тодоровска
5.Ката тим Сансаи женски 2015-2014(Јанески, Грујоска, Димитриоска)
6.Ева Тодоровска-ката индивидуално женски 2011-3 ниво
7.Ена Тодоровска-ката индивидуално женски 2011-2 ниво
8.Викторија Златковска-ката индивидуално женски 2012-3 ниво
9.Марија Стојанова-ката индивидуално женски 2013-2 ниво
10.Јована Димитриоска-ката индивидуално женски 2015
11.Сара Петанчевска-ката индивидуално женски кадети
12.Михаил Петанчески-ката индивидуално машки 2011-3 ниво
13.Калин Димитриоски-ката индивидуално машки 2013-2 ниво
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО