Признанија за каратистите на Борче Лескаровски во Бил/ Бине (ФОТО)

Во изборот за најуспешни спортитси на Бил/ Бине, Швајцарија, за 2022 година се и неколку каратисти  на нашиот истакнат карате мајстор Борис-Борче Лескаровски чиј клуб Кашива кан е токму во овој швајцарски град.

Тие добија признание од градот Биел/Биене „За најдодри таленти во карате спортот“ за 2022 година

Меѓу  наградените се Јан Контрерас кој во  У-16 до 57 килограми е вицешампион Швајцарија.

Сахин Џихан (У-16, -52 кг) е трет на Државнто првенство во Швајцарија. Исто така и Алина Курти (У14, -53 кг) освои бронза Државниот шампионат, која во 2019 година во У-12 во борби беше шампион.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО