Масвидал тврди дека Конор одбил борба со него: Јас сум посилен и побрз

Борецот на УФЦ во полусредна категорија Хорхе Масвидал тврди дека Конор Мек Грегор одбил понуда за борба меѓу нив.

Масвидал треба да се соочи со Жилберт Барнс на главниот настан на УФЦ 287. Победата за Масвидал би го вратила во комбинацијата за титулата, особено ако актуелниот шампион Леон Едвардс сè уште ја држи.

Едвардс изјави дека Масвидал би бил огромен противник доколку и двајцата ги поминат следните противници.

Сепак, тоа не го спречи Масвидал да се насочи кон суперѕвездата на УФЦ Мек Грегор, борба што сакаше да ја организира во последните неколку години. Овој пат Масвидал посочи дека Мек Грегор не ја сака борбата поради разликата во нивниот стил и проблемите што ќе ги има Ирецот.

„Тој едноставно не го сака тоа. Секој пат кога УФЦ ќе го изнесе тоа, тој го избегнува“, рече Масвидал и додаде: „Не знам зошто. Мислам дека сум поголем. Мислам дека сум побрз од него и двајцата знаеме дека удирам посилно од него.

Така да разбирам, стилски не е најдобро за него. Не само што ќе го победам, туку ќе го направам тоа на начин кој не е добар за неговиот имиџ. Целосно ќе го победам во стој“.

Масвидал, кој сега има 38 години, добро ја започна 2019 година, но неговиот настап е прилично слаб оттогаш.

Масвидал откажа три последователни борби против Камару Усман (двапати) и Колби Ковингтон и сега се наоѓа во неизвесна позиција по нападот пред ресторан.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО