Осенсеи се позлати на „Мимоза опен 2020“ во Црна Гора

Осенсеи на Меѓународниот џиу џицу турнир „Мимоза опен 2020“ во Херцег Нови, Црна Гора, се позлатија. Натпреварувачите на Осенсеи од Штип освоија три златни и еден сребрен медал во Херцег Нови.

Златни медали освоија Данил Николиски, Димитри Радев и Јован Николиски, а Станислав Грпов сребрен.

Данил Николиски извојува победи со фул ипон, како и Димитри Радев, кој златниот медал го освои со фул ипон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО