Најдоброто од УФЦ 273 во забавна снимка (ВИДЕО)

238

Минатиот викенд во Флорида го видовме настанот УФЦ 273 што се одржа во Џексонвил.

Во главната борба шампионот на организацијата во перолесна категорија Александар Волкановски ја одбрани титулата со победата над Чан Сунг Џанг, попознат како „Корејското зомби“. Алекс го победи со ТКО на почетокот на 4.рунда.

Во коглавната битка Алџајмејн Стерлинг ја одбрани неприкосновената титула со победата над поранешниот шампион Петар Јан. Тие имаа рамноправна борба која стигна до одлука, при што Стерлинг победи со поделена одлука.

Во борбената карта ја видовме големата битка меѓу Хамзат Чимаев и Жилберт Барнс во средна категорија. Чимаев победи со едногласна одлука. УФЦ објави некои од најдобрите моменти со забавена снимка.

 Резултати од настанот УФЦ 273:

Александар Волкановски – Чан Сунг Јунг – TKO, Р1(0:45)
Алџмејн Стерлинг – Петар Јан – поделена одлука (48-47, 47-48, 48-47).
Хамзат Чимаев – Жилберт Барнс – едногласна одлука (29–28, 29–28, 29–28)
Мекензи Дерн – Тесија Торес – поделена одлука (28–29, 29–28,
Марк Медсен – Винк Пишел – едногласна одлука (30-27, 30-27, 29-28)

Воведни борби:
Јан Гари – Даријан Викс – едногласна одлука (29-28, 30-27, 30-27)
Ентони Хернандез  Џош Фремд – едногласна одлука (30-27, 30-27, 29-28)
Ракел Пенингтон  Аспен Лад – едногласна одлука (29-28, 29-28, 29-28)
Мајк Малот – Мики Гал – ТКО, Р1 (3:41)
Алексеј Олејник – Џаред Вандера – завршица (прегратка шал), Р1 (3:39)
Пјера Родригез – Кеј Хансен – едногласна одлука (29-28, 29-28, 29-28)
Хулио Арсе  Даниел Сантос – едногласна одлука (30-27, 30-27, 29-28)