Мајк Тајсон даде согласност за боксерски меч со Џејк Пол

176

Мајк Тајсон рече дека боксерскиот судир со ѕвездата на Јутјуб Џејк Пол треба да се случи оваа година.

Извештаите покажуваат дека Пол се согласил да се соочи со легендарниот борец во тешка категорија за минатата година. За жал, таква битка не видовме во 2021 година. Тајсон откри дека има намера да разговара со Пол откако Џејк рече дека таквиот настан може да генерира приход до 300 милиони долари.

Сега Тајсон додаде уште масло на огнот, признавајќи дека се е можно кога ќе го прашаат за борба со Пол.

„Се е можно, но треба да се случи оваа година. Ова може да биде многу интересно. Пол е доволно квалификуван и ќе го почитувам бидејќи победува.

Дури и ако Џејк се бори со борци кои не се наменети да бидат доволно добри, тие сепак треба да се борат со него, но не можат. Тој победува луѓе што навистина не треба, па мора да му оддадеш признание.

На Пол му оди добро. Овој човек има 7 милиони луѓе кои го следат секој пат кога се кара. Светските шампиони немаат толку многу да ги следат, па тоа што го прави за боксот е сензационално.

Никој не треба да го мрази. Џејк им помага на сите да добијат пари, па зошто луѓето се лути на него?“, рече Тајсон на прашањето за судирот со јутјуб ѕвездата во шоуто на Џими Кимел.