Во сабота се одржува Меѓународниот таеквондо ИТФ турнир „Охрид опен 2022“

254

Викендов (сабота) ќе се одржи Меѓународниот таеквондо ИТФ турнир „Охрид опен 2022“ во организација на Хва ранг ИТФ од Лескоец-Охрид.

Турнирот ќе се одржи во спортската сала „Билјанини извори“ со учество на клубови од 8 земји: Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Македонија, Бугарија, Грција и Албанија.

„Натпреварот е организиран по највисоки стандарди на ИТФ, електронско судење, со можност за видео протест, пренос во живо на јутјуб, задолжен за судискиот систем  е г-н Антон Аркхипов, кој е специјален асистент на претседателот на ИТФ, заштитник за сите  податоци, а за судиската екипа е задолжен еден од најдобрите судии во светот Мастер Вергилиј Ситнилски носител на црн појас VII дан, на судискиот комитет за југоисточна Европа, и генерален секретар на Бугарската ИТФ федерација“, информира организаторот на турнирот.

„За сите љубители, влезот ќе биде бесплатен за имаат можност да ги гледаат нашите натпреварувачи  и да уживаат во убавините на овој атрактивен спорт. Сите наши подржувачи ќе имаат можност да ги гледаат во живо европските вицешампиони  Давид Крстески, Елена Јанеска и Христијана Парулеска и да навиваат за нив“, вели тренерот Марјанчо Лазаревски.