Катерина Ацевска најдобар женски борец на „Скопје опен 2019“

30

Катерина Ацевска имаше апсолутна доминација на Меѓународниот џиу џицу турнир „Скопје опен 2019“, во четири борби четири победи, три со фул ипони една службено. Таа е прогласена за најдобар женски борец на турнирот.  

Против борец од Словенија 50-0

Против борец од Бугарија 50-0

Против Штип Македонија 50-0

Не ваза борец не излезе да се бори.

Најдобар клуб во генерален пласман е џиуџицу-клубот Централ полис клуб од Бургас, Бугарија, второпласиран е Паунд фор паунд од Битола, а на третата позиција заврши црногорскиот клуб „Будва“. Како најдобар во машка конкуренција турнирот го заврши Лука Трниниќ од Будва.