Каратето на 17-те Азиските игри „Инчеон 2014

Каратето ќе биде на програмата на 17-тите Азиските игри овој викенд.

karate-at-the-17th-asian-games-incheon-2014-830

Dомаќинот на континенталиот мулти-спортски настан беше одреден пред четири години од страна на олимписки Советот на Азија. Во текот на 16-те дена (од 19 ептември до 4 октомври) на Азиските игри во Инчеон , Јужна Кореја, на програмата ќе има 36 спортови , со околу 13.000 спортисти и официјални лица.

Азиските игри се еден од најважните мулти-спортски настани по Олимписките игри, кои се признаени од МОК . Карате е вклучена во програмата пред веќе 20 години во 1994 година.

 

Карате натпревари ќе се одржи во Gyeyang гимназија од 2-ри до 4 октомври . Вкупно 196 спортисти од 34 различни земји ќе го претставуваат карате спортот во Инчеон. Меѓу нив, има и носители на медали од ВКФ шампионати и се значајни имиња на овој спорт, како: Махди Аидех (Иран), Асадилов и Калидов (Казахстан) , Арага, Кобајаши и Сомеја (Јапонија) и Танг Линг Линг (Кина).

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО