Се појави од никаде и стана светска атракција (ВИДЕО)

Новата ѕвезда во перолесна категорија преку ноќ го освои светот на боречките вештини. Конор „Ноториус“ Мек Гергор во низа има 12 победи, а четири откако помина во УФЦ. Претседателот на најпознатата ММА организација Дан Вајт го прогласи за чудо какво што ретко се гледа.

Conor Notorius

Вајт почна да го фали 26 годишниот ирскии рабивач по величенствената победа против Дастин Поириера на УФЦ 178.

Контроверзниот претседател на УФЦ отиде толку далеку што Мек Грегор го спореди со Брок Леснар и Георг Ст. Пијер.

„Конор Мек Грегор е вистинската работа. Тој е сила што никогаш не сум ја видел. Поголем е од Брок Леснар кога беше овде. Поголем е од којбило борец што го имавме. Да, поголем е и од ГСП. Никогаш не сум видел вакво нешто“, изјавил Дан Вајт, додавајќи декиа вакво нешто баш и не се гледа.

„Не гледате дека некој туку така ќе се појави и ќе направи таков удар, а да не бил ниту меѓу првите десет“, пренесува Фајт сајт.

 

 

 

 

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО