Карате: Репрезентативните тренери се стекнаа со ВКФ сертификати во Умаг!

Ace kuzmanovski

Тренинг кампот во Умаг-Хрвтаска беше искористен од неколку наши тренери и каратисти да учествуваат на семинарот за тренери и да се стекнат со сертификати на Светската карате организација (ВКФ).

Arlin doci veton so espinoza

Тренери кои се стекнаа со акредитација од прв степен се: Мартин Несторовски, Сашко Патраклиев, Мирослава Поповска, Ветон Мурати и Таип Гафури.

Ivana so Valdezi

Додека за втор степен полагаа: Петар Белистојаноски, Александар Кузмановски, Арлинд Хусеини, Шефи Речи, Стојан Андриевски и Симона Трајковска, а на Ивана Аврамова и беше продолжена на лиценцата.

Сертификатите имаат важност три години.

ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО