Илиоски и Стојчевска ги предводат младите кикбоксери на „Бихаќ опен 2015“!

vinica boban ilioski

Македонските кикбоксери од деннес до недела ќе настапат на Европскиот куп,,Бихаќ Опен 2015“ во Босна и Херцеговина.  Македонија, однонсно клубовите ќе ги претставуваат млади и перспективни кик боксери, кои имаа искуство, но и успеси/ медали, како на домашни така и на меѓународната сцена.

Бобан Илиоски и Елена Стојчевска се со големо сикуство. Илиоски на Меморијалниот турнир „Љупчо Неделковски“ прикажа одлична борба и го победи противникот од Србија.

На Европкскиот куп ќе настапат:

СП за јуниори

Елена Стојчевска (-65 кг) – поинт фајт

Давид Димитровски (45 кг) – поинт фајт

Арџент Узеири (-79 кг) – кик лај

Артан Алиу (- 60 кг) – кик лај

Роберт Костовски (- 63 кг) – кик лај

Божјидар Јанков (- 57 кг) постар кадет – кик лајт

Виктор Дуковски (- 63 кг) – кик лајт

Филип Митревски (+ 91 кг) – кик лајт

Ризов Филип -кадет- кик лајт

Ташев Мартин – јуниор – кик лајт

Бобан Илиоски (- 71 кг) – лоу ки

Михајло Костадиновски (- 79 кг) – лоу кик

Александар Николовски (- 91кг) – лоу кик

Викторија Варадинова (- 60 кг)- постар кадет – лајт контакт

Ѓoшe Ѓoшoв помлад (-42 кг)- кадет- лајт контакт.

 Натпреварувачите ќе ги предводат тренерите Димче Кичевски, Александар Стојковски и Александар Ристовски.

 ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО