Балканец, Лирија и Бучим во трка за Купот на Македонија во Штип!

 

Screenshot 2015-03-25 11.03.33

Штип е домаќин на Државното превнство за сениори што ќе се одржи утре во салата на ЕМУЦ „Никола Нехтенин“ со почеток во 11 часот. Се очекува да настапат најдобрите македонски борачи, како: носителот на бронзениот медал од Европското првенство до 23 години, Халил Зубаиров, Тимур Хамикоев, Бобан Данов, Дејан Митров, Јасин Реџелари, Бесмир Весели, Бехар Махмути, Иван Јанев, Александар Павлев, Деан Богданов и други.

Државното првенство, покрај медалите што ќе ги добијат поединечните победници, е важно и за куп бодувањето и за екипниот првак на Македонија. Досега се одржаа четири првенства: Изборно за сениори, Изборно за У- 23, Изборно за јуниори и Изборно за кадети.

За Купот најмногу бодпви собра Лирија – 146, потоа следува Балканец – 113, Бучим – 93. Екипата на Тефјуз -65 бода, може да жали што не учествуваше на Изборното првеснтво за сениори, зашто пожестоко ќе се вмешаше во борбата за освојувањето на Купот. Исто така и Врадар можеше да смета на повеќе бодови ако се појавеше на Изборното кадетско превенство.

Табела – Куп на Македонија

1.Лирија             146

2.Балканец        113

3.Бучим                93

4.Тефејуз             65

5.Скопје               14

6.Неготино        12

7.Вардар               7

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО