Фунакоши Гичин најуспешен клуб на „Иппон куп 2015“ во Лесковац!

leskovac ippon open 2015

Иппон купот 2015 во Лесковац, Србија, беше многу успешен за македонските каратисти овој викенд, а Фунакоши Гичин од Скопје беше најуспешен клуб на турнирот, каде што учествуваа 891 натпреварувач од Србија, Македонија, Бугарија и Црна Гора.

Konti so negovite vo Leskovac

Покрај Фунакоши Гичин, забележителни резултати имаа и Кеикс од Скопје – 2 златни, 17 сребрени и 17 бронзени медали во сите конкуренци, од деца до јуниори. Златни медали освоија Дин Машовиќ и Антонио Митев, Ангел Митев, Славе Ефремов, Салма Куртановиќ освоија и сребрени медали итн. Партизан од Кочани освои 3-златни, 4-сребрени и 17 бронзени. Јуниорскиот репрезентативец, Димитар Јакимов, во финалето е поразен по заслуга на судиите. Ива Таушанова и Кристијаn Грозданов покажале завидна техника и кавлитет, со што ги освоиле првите места, а Василија Христиќ го освои третото место. Екипата 2004/2005 убедливо е прва во борби.

Partizan Kocani vo Leskovac

Карате клубот Скопје, предводен од Горан Алексов-Конти, го имаше првиот меѓународен настап, при што неговите натпреварувачи освоија четири бронзени медали. На турнирот земаа учество и Ботони од Скопје, како и клуб од Куманово.

samir i decarta

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО