Емил Павлов е седми на Карате 1 Серија во Ларнака

Емил Павлов е седми на Карате 1 Серија А во Ларнака, Кипар.

Штета за Павлов, ќе се бореше за бронзен медал, но поради прв освоен поен протовникот отиде понатаму.

Вероника Костовска беше нашиот последен натпреварувач во Ларнака, забележа победа и пораз.

Да потсетиме дека денес Матеј Белистојаноски и вчера Петар Заборски и Стефан Стојановиќ обезбедија борби за бронзен медал.

Резултати:

-67 кг
Емил Павлов – Васил Ривов (Бугарија) 8-0
Емил Павлов – Артур Степановс (Латвија) 4-0
Емил Павлов – Лесандро Ди Марко (Италија) 1-1
Емил Павлов – Ика Суламанидѕе (Грузија- 6-6
Репасаж
Емил Павлов – Денис Копитко (Украина) 5-8

Давид Петков – Хамза Јабер Раиз (Белгија) 4-4
Давид Петков – Џанмарко Пацино (Италија) 3-1
Давид Петков – Јунес Салми (Франција) 3-7

Усаме Бахтијари – Адам Краус (САД) 0-5

-61 кг
Вероника Костовска – Даниела Холк (Полска) 2-0
Вероника Костосвска – Валентина Пачино (Италија) 2-4

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО