Астибо максимално успешен со шест каратисти на „Никола Грдановски – Нике“ (ФОТО)

На Меѓународниот меморијален турнир „Никола Грдановски –Нике“ КК Астибо од Штип со шест натпреварувачи имаа максимално успешен настап.

Во кати Тамара Ристовска 2008 година го освои првото место за трето ниво, Барбара Богатинова 2007 второ место за второ ниво, Давид Николов второ место за трето ниво и истите натпреварувачи како ката тим го освоија трето место во категорија 2006/2007 година.

И натпреварувачите во борби имаа успешен настап. Бојан Иванов го освои златниот медал за јуниори над 76 кг, Наум Јованов – јуниори -76 кг бронза и Антонела Митева 2004 год. + 54 кг сребро.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО