Урбан инвест најуспешен клуб на „Никола Грдановски – Нике“ (ФОТО)

КК Урбан Инвест од Кавадарци е најуспешен клуб на Меѓународниот карате турнир „Никола Грдановски – Нике“кој денеска се одржа во Скопје со освоени 19 златни, 6 сребрени и 9 бронзени медали, а Владанка Аврамова е прогласена за најуспешна натпреварувачка кај кадетите и јуниорите, додека Данка Стојкова за најуспешен натпреварувач кај пионери и помлади кадети.

На турнирот во организација на КК Металург учество земаа натпреварувачи од 33 клубови од Македонија, Србија и Црна Гора.

Златни медали:
1. Владанка Аврамова – кати поединечно кадетки.
2. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година.
3. Владанка Аврамова – кати поединечно јуниорки.
4. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година апсолутно ниво.
5. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.
6. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 апсолутно ниво.
7. Ристов Анастазија – кати поединечно 2004 година.
8. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
9. Мери Манчева – кати поединечно 2005 година.
10. Надица Цветковска – кати поединечно 2007 година.
11. Тодор Габев – кати поединечно 2004 година.
12. Александар Стојков – кати поединечно 2006 година.
13. Александар Стојков – кати поединечно 2006 апсолутно ниво.
14. Мартин Костов – кати поединечно 2007 година.
15. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
16. Ката тим кадетки/јуниорки во состав: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневска.
17. Ката тим 2006/2007 година: Данка Стојкова, Александар Стојков и Надица Цветковска.
18. Ката тим 2006/2007 година: Александар Стојков, Мартин Прстенков и Мартин Костов.
19. Ката тим 2004/2005 година: Стефанија Грозданова, Анастазија Ристов и Снежана Габева.

Сребрени медали:
1. Ивона Муфтарова – кати поединечно кадетки.
2. Мелани Богева – кати поединечно 2004 година.
3. Марија Филипова – кати поединечно 2009 година.
4. Александар Кичев – кати поединечно 2010 година.
5. Ката тим 2010: Сара Аврамова, Сузана Гурева и Александар Кичев.
6. Ката тим 2008/2009: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.

Бронзени медали:
1. Миа Маневска – кати поединечно кадетки.
2. Надица Цветковска – кати поединечно 2007 година.
3. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
4. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
5. Сара Аврамова – кати поединечно 2010 година.
6. Кристина Цветкова – кати поединечно 2009 година.
7. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година.
8. Тодор Стојанов – кати поединечно 2008 година.
9. Снежана Габева – кати поединечно 2004 година.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО