Злато и бронза за Теодора Тасеска и Леона Настоска на „Радост Европе“

609

Џудо клубот Сеишин освои златен и 1 бронзен медал денеска на Меѓународниот турнир „Младост Европе“ во Ниш, Србија.

Пионерките Теодора Тасеска и Леона Настоска ги освоија златниот и бронзениот медал, додека Симона Стојкоска е 4-та.

На турнирот учество зедоа околу 300 натпреварувачи од 35 клубови од Србија, Македонија, Црна Гора, Романија, Бугарија и Грција.