Се одржа спаринг трениг за женската таеквондо репрезентација (ФОТО)

186

Македонската таеквондо федерација (МТФ) денеска одржа заеднички спаринг тренинг за (девојки), на кој земаа учество напредните натпреварувачки во сите старосни категории од клубовите членки на Федерацијата.

„Преку ваков тип на тренинзи значително се зголемува квалитетот на напредните натпреварувачи кои имаат за цел да бидат дел од македонскиот национален тим. Овој тип на тренинзи е дел од годишната стратегија на МТФ која е донесена на редовното годишно Собрание. Секако, оваа пракса ќе продолжи и во иднина“, велат од МТФ.

Ipon.mk