Животот на Дадашев се решава во следните 24 часа

53

Животот на рускиот боксер Максим Дадашев ќе биде решен во следните 24 часа. Талентот во моментов е во медикаментозна кома.

Тој беше опериран во саботата вечерта откако беше нокутиран во 11-тата рунда од Субиел Матијас. Лекарите му отстранија дел од черепот на Дадашев.

Споругата веќе е кај него во САД

Лекарите не се расфрлаат со прогнозит дали Дадашев ќе живее и каква ќе биде неговата состојба. Тие направиле сé што можат за да го контролираат мозочното крварење.