ИОК го следи СП во тајландски бокс, како потенцијален олимписки спорт

165

Повеќе комисии на Меѓународниот олимпски комитет (МОК/IOK) го следат Светско првенство во тајландски бокс во Бангкок-Тајлнад, кое завршува на 31 јули.

Доколку ИФМА (Меѓународната федерација за мај тај) добие позитивни оцени, се очекува во наредните шест месеци да стане полноправна членка на Интернационалниот олимписки комитет, а со тоа набрзо мај тајот да биде дел од олимписката програма, односно олимписки спорт.

Ipon.mk