За Сенсеи 12 медали на „Струга опен 2019“

Џудо клубот Сенсеи освои 12 медали – 3 златни, 5 сребрени и 4 бронзени на Меѓународниот турнир „Струга опен 2019“.

Екипата од Радовиш имаше добар учинок, бидејќи настапи со 18 натпреварувачи.

Медалите ги освоија:

Леонид Геговски, Неда Поцкова и Теа Георгиева – златни;

Стефан Ѓоргиев, Илијана Ристов, Димитар Трајчев, Анастасија Ржева и Невена Поцкова – сребрени;

Мартин Крстев, Ана Ристова, Марија Србакова и Магдалена Трајчева – бронзени.

Од денеска до 25 јуни сите натпреварувачи ќе земат учество на тренинг кампот во Струга.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО