Врклевски и Елези настапија на Карате 1 Младинска карате лига во Пореч

Денес Јова Врклевски забележа победа, а втората борба беше минимално поразен 2-3 од Иранецот Мухамедреза Каземихасраги во кадетска конкуренција на Карате 1 Младинската лига во Пореч, Хрватска.

Македонија на Младинската лига освои две сребра, завчера Стефан Стојановиќ го освои среброто во категоријата над 84 килограми во У-21, а вчера Реџеп Рушити (-76 кг) во јуниорска конкуренција.

На Карате 1 Младинската лига настапуваат 3639 каратисти со 3714 натпреварувачки влезови од 74 држави.

Резултати – Карате 1 Младинска лига :

Кадети
-52 кг
Јован Врклевски – Константин Алексиенко (Украина) 1-0
Јован Врклевски – Мухамедреза Каземихасраги (Иран) 2-3

-63 кг
Иса Елмази – Илија Олменченко (Украина) 3-4

У-14
-52 кг
Маристела Топалоска – Анастасија Сигило (Швајцарија) 8-0
Мариастела Топалоска – Карина Шевченко (Украина) 1-1

+52 кг
Мила Николова – Лана Шетка (Хрватска) 4-1
Мила Николова – Линда Клемпова (Словачка) 2-6

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО