Реџеп Рушити се закити со сребрен медал на Карате 1 Младинската лига во Хрватска

Реџеп Рушити го освои сребрениот медал на Карате 1 Младинската лига во Пореч, Хрватска, откако во финалето загуби од Абделазиз Карем Мухамед Мустафа од Египет 0-2.

Сепак, Рушити е херојот на денот. Каратистот на Куштрими имаше извонреден настап и забележа шест победи, така што го потврди талентот и навести дека е голема надеж на македонското карате.

Ова е втор медал за Македонија (најмалку сребрен), откако вчера Стефан Стојановиќ го освои среброто во категоријата над 84 килограми во У-21.

Бесрат Мемети преку репасажот стигна до седмото место.

На Карате 1 Младинската лига настапуваат 3639 каратисти со 3714 натпреварувачки влезови од 74 држави.

Резултати – Карате 1 Младинска лига :

Јунори
-55 кг
Бесрат Мемети – Бернардо Мело (Бразил) 7-5
Бесрат Мемети – Лука Сери (Италија) 1-2
Бесрат Мемети – Јасин Деијаб (Египет) 5-10
Репасаж
Бесрат Мемети – Лео Балоч (Англија)
Бесрат Мемети – Акјлбек Амзе (Казахстан) 0-6

-61 кг
Андреј Стојчевски – Калојан Велинов (Бугарија) 8-1
Андреј Стојчевски – Давид Кастл (Чешка) 0-0

-76 кг
Реџеп Рушити – Тилман Воигт (Германија) 2-0
Реџеп Рушити – Ладен Вуд (САД) 2-2
Реџеп Рушити – Кинан Донагеј (Ирска) 5-3
Реџеп Рушити – Дмитро Равилук (Украина) 6-0
Реџеп Рушити – Осман Бурак Келеш (Турција) 7-2
Реџеп Рушити – Леонидс Ворожеикинс (Латвија) 9-1
Финале
Реџеп Рушити – Абделазиз Карем Мухамед Мустафа (Египет) 0-2

+76 кг
Лука Бцаковиќ – Андриј Косарич (Украина) 0-2

Кати
Марко Димовски – Адам Рачуќ (Мароко) 21,90 – 23,40
Марко Поптодоров – Александру Николас Моди (Романија) 22,10 – 22, 80

Кадети
-52 кг Јован Врклевски – Константин Алексиенко (Украина)
-63 кг Иса Елмази – Илија Олменченко (Украина)

У-14
-52 кг Маристела Топалоска
+52 кг Мила Николова

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО