Волкановски со епски одговор до оние кои тврдат дека е стар (ВИДЕО)

Светот го чека големата борба во која ќе се спротивстават искусниот шампион во перо категорија Александар Волкановски и непоразениот предизвикувач Илија Топурија.

Има чувство за можна промена на шампионот бидејќи Волкановски годинава наполни 36 години, а неговиот помлад противник е осум години помлад. Оваа разлика во возраста доведе до шпекулации за крајот на доминацијата на Волкановски во перо категорија. И покрај критиките и сугестиите дека неговите најдобри години се зад него, Волкановски мисли поинаку.

Не само што ветува дека ќе му одржи лекција на Топурија за понизност, туку и со нетрпение очекува да се врати во полесната борба за титулата. Самодовербата на Волкановски е видлива во неодамна објавеното видео во кое тој одговара со хумор и понизност на сугестиите дека е „премногу стар“.

Судир меѓу Волкановски и Топурија е закажана за главниот настан на УФЦ 298 на 17 февруари во Анахајм. За Волкановски оваа борба ја означува неговата шеста одбрана на титулата. Неговата решителност и одговор на критиките покажува дека годините се само бројка и дека вистинските шампиони не дозволуваат ништо да дојде до нив.

Како што се приближува оваа борба, јасно е дека искуството и борбеноста на Волкановски нема да го изневерат.

Еве како Алекс одговори на критичарите кои велат дека е стар:

https://twitter.com/sportsbetcomau/status/1755819404947013930?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1755819404947013930%7Ctwgr%5E469f5d3b7365bbf587a3be15226de70a4c71acfb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fsportsbetcomau%2Fstatus%2F17558194049470139303Fref_src3Dtwsrc255Etfw257Ctwcamp255Etweetembed257Ctwterm255E1755819404947013930257Ctwgr255E586457a15eea177db48bf33d42e609f889efadea257Ctwcon255Es1_26ref_url3Dhttps253A252F252Fwww.vechtsportinfo.nl252Fnieuws252Fwat-nou-ouwe-zak-ufc-ster-volkanovski-heeft-epische-reactie-op-critici-videoimage%3D

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО