ВКФ: Новите правила во борби и кати за 2018 година

340

Светската карате федерација (ВКФ) ги објави новите Натпреварувачи правила за борби и кати кои се применуваат од 1 јануари 2018 година. Порадиа полесно пронаоѓање промените се отпечатени со црвена боја.

Со кликнување на линкот можете да го видите резимето на новите правила за кати и борби за 2018 година.

Новите Натпреварувачи правила за борби кати, важат од 01.01.2018 година: Правила во кумите и во кати 2018.