ВКФ и забрани на судиите да судат на „Трофејот на Македонија“

83

Севтската карате федерација (ВКФ) и забрани учество на судиите на „Трофејот на Македонија сениори“ во Скопје кој го Организира Карате федерацијата на Македонија (КФМ) што треба да се одржи овој месец.

Во дописот од генералниот секретар на ВКФ Роберт Хамара до судиите, адресиран како многу важен, се вели:

„Известување за натпреварувањето „Трофеј на Северна Македонија“ (приложено) дека нема овластување од ВКФ и затоа овластените службени лица на ЕКФ/ или ВКФ не се овластени да присуствуваат како службени лица на ова натпреварување“.