Викендов во Прилеп двојна џудо програма – Собрание и Државни првенства за кадети и ветерани

331

Претстојниот викенд Прилеп ќе се одржат годишното Собрание на Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) и Државните првенства за кадети и ветерани во техничка организација на ЏК Сеишин-Прилеп и ЏК Санкаку.

На 13 април (сабота) с ќе се одржи редовното годишно Собрание на Џудо Федерацијата на Македонија со почеток во 12:00 часот во просториите на амфитеатарот од старата општинска зграда. Се очекува присуство на вкупно 50 делегати од 25 клубови.

Во недела во спортската сала на СОУ „Ристе Ристески-Ричко“ ќе се одржи Државно то првенство за кадети, односни ветерани.

За прв пат ќе се организира Државно првенство за ветерани, како дополнителна мотивација на помладите генерации да се занимаваат со оваа боречка вештина.

Програмата започнува во 10:45 часот со церемонијата на свечено отварање, а почетокот на борбите е во 11,00 часот.

Ipon.mk