Ванзант дебитира во борбите со голи раце

169

Пејџ Ванзант ќе дебитира во борбите со голи раце на 5 февруари, најави Bare Knuckle Fighting Championship.

За време на настанот „Наклеманија“, таа ќе се сретне со Бретани Харт, а на заедничкиот настан главен меч ќе биде борбата меѓу Џони Бедфорд и Дат Нгуен. На картата е додаден и „специјален атрактивен меч“ меѓу долгогодишната ѕвезда на УФЦ, Крис Лебен и Квентин Анри.

„Сакаме да направиме многу посебна картичка. Имаме големи имиња во тоа и ќе привлечеме големо внимание“, прокоментира првиот човек на БКФЦ Дејвид Фелдман.

Дебито на Ванзант ќе биде повеќе од тешко, бидејќи Харт има многу повеќе искуство во борба со голи раце, каде што учествуваше за прв пат во 2018 година.