Вајт за Мек Грегор: Живееше од социјална помош, но е многу добар бизнисмен

Извршниот директор на УФЦ Дана Вајт изрази сомнеж за иднината на Конор Мек Грегор во УФЦ.

Во изјавата, Вајт посочи дека не е сигурен дали Мек Грегор некогаш повторно ќе се бори за организацијата. Оваа неизвесност произлегува од финансиската состојба на Мек Грегор и неговото неодамнешно вклучување во други проекти. „Озлогласениот“ се занимава со многу споредни бизниси кои му носат сериозни приходи. Парите не му требаат, а Дaна Вајт го знае тоа.

„Да имаш многу пари, дали би седнал овде и да ми поставуваш прашања? Не, не би. Тоа одговара на вашето прашање за Конор и неговото враќање. Не знам дали Конор повторно ќе се бори во УФЦ. Мек Грегор има многу пари. Секогаш кога ќе се појави Конор, ние сме среќни.

Возбудени сме кога ќе дојде да се бори. Парите комплицираат многу работи. Само што сними филм. Конор сака да се бори оваа година, но ќе видиме што ќе се случи. Да го натерате Конор да се појави на време за некоја работа е проблем.

Сите зборуваат за тоа како Конор живеел од социјална помош и сето тоа. За човек кој живеел од социјална помош, Конор Мек Грегор е многу добар бизнисмен. Никогаш не сме имале толку неверојатен деловен партнер“, изјави Вајт.

Овие изјави на Вајт фрлаат сенка на сложеноста на ситуацијата со Мек Грегор.

Неговиот успех надвор од кафезот, и во филмската индустрија и во деловните потфати, може да влијае на неговата одлука да се врати во УФЦ. Фановите и следбениците на спортот продолжуваат да се радуваат на она што е следно за овој борец.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО