Погледнете ја лудата радост на семејството на Илија Топурија (ВИДЕО)

Илија Топурија, новиот шампион на УФЦ во перо категорија, можеше да смета на голема поддршка од своите блиски пред телевизирот. Тие беа многу возбудени поради неговата победа, која беше уловена од камерата. Топурија го освои појасот во перолесна категорија на УФЦ 298. Настанот се одржа на 17 февруари во Анахајм, Калифорнија.

Во мечот на вечерта Грузиецот се соочи со Александар Волкановски, кој претходно царуваше на тронот. Топурија во втората рунда го нокаутира противникот со прекрасно кроше. Ова го заврши владеењето на Австралиецот со македонско потекло во перо категорија. Волкановски е шампион од декември 2019 година, пет пати ја бранеше титулата.

Роднините на Топурија не ја криеја радоста по нокаутот од 27-годишниот борец. Нивниот излив на среќа го забележала камерата, а на социјалните мрежи е објавена снимка. Погледнете ја неверојатната радост на семејството на новиот шампион на УФЦ во перо категорија:

https://twitter.com/KKvara77/status/1759273390387449952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1759273390387449952%7Ctwgr%5E09aeba66c04e685ee7ad927cb29ec9212088b5e0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dfd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13schema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FKKvara77%2Fstatus%2F17592733903874499523Fref_src3Dtwsrc255Etfw257Ctwcamp255Etweetembed257Ctwterm255E1759273390387449952257Ctwgr255E3409b61e084b451c97a21f96d7fce947ae5911af257Ctwcon255Es1_26ref_url3Dhttps253A252F252Fwww.mmarocks.pl252Fmma-news252Fszalona-radosc-rodziny-ilii-topurii-po-zdobyciu-pasa-przez-gruzina-wideoimage%3D

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО