Вајт е загреан да направи борба меѓу Џонс и Фјури: Ајде да дејствуваме!

Претседателот на УФЦ, Дана Вајт, не е рамнодушен на војната со зборови меѓу шампионот на УФЦ во тешка категорија Џон Џонс и боксерскиот крал Тајсон Фјури. Се започна со тоа што Џо Роган го изрази своето верување дека Џонс може да го победи Фјури во улична борба.

Меѓутоа, „Џипси Кинг“ воопшто не се сложи со ова! Тој се пиперираше со Роган, Џонс влезе и врати на ударот, а сега имаме караница.

Што се однесува до Вајт, тој го поддржува својот спортист како најопасниот човек на светот. Сепак, тој е исто така подготвен да се договори со Фјури и да го докаже тоа.

„Џон Џонс е најопасното момче на планетата“, рече Вајт. „Нема дебата, нема негирање. Да, нема простор за сомнеж. Не ми е гајле што некој ќе каже или како се обидуваат да го спинуваат. Многу наслови и тврдења се само гласни, но не се вистина. Ме познавате: Ако Тајсон Фјури навистина сака да се бори со Џон Џонс во УФЦ, ќе го направам тоа. Еве што велам: Токму сега, Тајсон, ако си сериозен, јави ми се.

Тајсон и јас сме во добри односи. Ми се допаѓа Тајсон Фјури“.

Вајт е подготвен да му понуди на Фјури договор со УФЦ, но дали боксерот ќе го потпише договорот? Тешко е. Сепак, парите се фактор, а Вајт мисли дека може да му даде на Фјури силна понуда.

„Можеме да зборуваме колку сакаме“, рече Вајт. „Тајсон може да зборува, Џон Џонс може да зборува, јас можам да зборуваме, сите можеме да разговараме. Ајде да го направиме тоа реално. Му го дадовме на Флојд тоа што го побара.

Ако Тајсон Фјури е сериозен да се бори со Џон Џонс во УФЦ, да почнеме да разговараме“.

Дали нешто од ова ќе се случи? Речиси сигурно не. Сепак, би бил пеколен потег за Вајт и Џонс да ја одземат борбата на Фјури со Нгану, кој со години јавно води рововкса борба со „Џипси Кинг“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО