Вајлдер: За 9 месеци ќе станам неоспорен шампион

43

Дионтеј Вајлдер верува дека ќе ја одбрани титулата во тешка категорија на ВБЦ со победа над Луис Ортиз. Тие ќе се борат по втор пат на 23 ноември во Вегас. Минатиот март, Вајлдер успеа да го победи Кинг Конг со нокаут во 10-тата рунда, но доста тешко, за што доби многу критики од боксерската заедница.

Во неговата последна борба во мај, Вајлдер го нокаутираше Доминик Бризил во првата рунда, а Ортиз успеа да се соземе и да забележа три победи, победувајќи го Кристијан Хамер во последниот меч. Непоразениот шампион влегува самоуверен во мечот и ветува дека ќе победи со зачудувачки нокаут. Целта на Вајлдер се сите појаси, а тој верува дека ќе биде неприкосновен шампион во рок од 9 месеци.

„Очекувам зачудувачки нокаут во таа битка, како и секогаш. Јас сум господар на боксот и го сакам тоа. Благословен сум со голема моќ. Ја имам таа моќ од еден до последен и од првата секунда до 36-та минута. Јас сум опасен дечко, не сакам борбата да трае долго Сите очекуваат нокаут кога има борба во тешка категорија Има добра шанса да видите нокаут во борба со мое учество. Мојот распоред е подготвен и ќе се борам против Ортиз, Фјури и потоа го претпочитам Руиз. Ќе видиме што се случува. За 9 месеци ќе видите непоразен шампион во тешка категорија. Едно име, едно лице и шампион. Неговото име ќе биде Вајлдер“.