Почина уште еден боксер (ВИДЕО)

43

Се споменува уште еден боксер. Киргистанецот Болот Атакулов почина за време на реанимацијата, откако бил нападнат. Победил на многу турнири. Боксерот претрпе трауматска повреда на мозокот. После 2 недели лечење Атакулов починал.

Властите го уапсија осомничениот за убиството. 32-годишниот извршител бил сведок на расправија меѓу маж и жена. Убиецот консумирал алкохол, а боксерот застанал во одбрана на девојчето. Пијаниот човек ја почнал тепачката и неколкупати ја ударил главата на Атакулов во асфалтот.