Утре се одржува Државното карате првенство за сениори

375

Утре во Скопје се одржува Државното карате првенство за сениори.

Првенството ќе се одржи во малата сала на СЦ „Борис Трајковски“ со почитување на сите протоколи за Ковид-19.

На првенството ќе настапат 111 каратисти од 29 клуба. Најмногу натпреварувачи ќе има во кати поединечно 17, а во борби најтешката категорија (+84 кг) е со најмногу учесници 16, потоа следи категоријата до 75 кг со 12 натпреварувачи, а една од највузбудливите ќе биде до 84 кг, иако се само 6 натпреварувачи (Берат Јакупи, Петар Спасеновски, Виктор Крстевски, Глигор Петков, Иво Цветковски и Бобан Џамѓозов).

Првенството ќе биде посиромашно за најдобриот македонски каратист. Но, меѓу тешкашите ќе го видиме и Мартин Несторовски.

Макпетрол ќе настапи со најмноху натпреварувачи 16, потоа следи Фунакоши Гичин со 11, па Металург, Штип, Олимпик спорт и Сансаи со по 8 натпреварувачи…

Државното првенство ќе пренесува на каналот на МОК.