Уапсен поранешен боксер кој имал врски со „Исламската джава“!

uapsn bokser

Поранешниот британски боксер Ентони Смол бил уапсен поради помошта која укажал на две лица за да отпауваат до Сирија и да се борат за терористичката група „Исламска држава“.

 Смол е поранешен шампион на Велика Британија и на Комонвелтот. Тој е уапсен по преземената антитерористичка акција, при што на запрен ферибот во Довер е пронајден камион со 20 лица сокриени во товарниот простор.

 Поранешниот боксер се појавил вчера во судот, заедно со двајца други мажи обвинети за поддршка на терористичката група и поседување на фалсификувани документи. Другите двајца, Мајкл Коу и Симон Кијлар, беа уапсени на ферибот во Довер на 30 ноември.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО