Реален аикидо: Стоп за насиството, дрогата и алкохолизмот-шампионите за идолите! (ВИДЕО)

kkoka i ana

По повод 45 години од востановувањето на реалното аикидо во светот на боречките вештини во неделата во Белград се одржа голем светски семинар во чест на таткото на оваа вештина, Љубомир Врачаревиќ, насловен како „Реално аикидо мојот пат“. Семинарот имаше спортско-хуманитарен карактер под името „Стоп за насиството, дрогата и алкохолизмот-шампионите за идолите“!

angela vo beograd

„Семинарот беше најголем и најмасовен во светски рамки, од меморијален карактер. Учествуваа репрезетации и клубови од сите земји членки Светскиот центар за реално аикидо од целиот свет. Учество зеде и македонската репрезентација со околу 50-тина учесници од три клуба: Нико од Кочани, Маруи и Кеико од Скопје“, ни ги пренесе импресиите од семинарот мајсторот Николчо Гоцев од КРА Нико.
Воедно, неговиот клуб бил најброен, затоа и го добилл најголемиот аплауз при презентацијата на техниките од најмладите учесници на семинарот.

antonio i marui vo BG

Семинарот го отвориле керќите на покојниот основоположник на реалното аикидо, мајсторот Љубомир Врачаревиќ, Ана и Сања Врачаревиќ, а мајсторот Радоица Спасовиќ го водел.

nio demonstracija

„На семинарот беа презентирани огромен број на техники, од што сите учесници беа презадоволни“, истакнува Гоцев.

Посебен белег на семинарот му дале и рокерот Момчило Бајагиќ-Бајага и Народниот ансамбал Азовски донски Козаци.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО