Тефејуз најдобар на „13 Ноември“

Tefrjuz

Вчера во Скопје се одржа 3-от Меѓународен турнир во борење ,,13 Ноември ,, по повод ослободувањето на Скопје, на кој учествуваа 60 борачи од 7 клубови од Македонија и еден клуб од Косово.

За најдобар борач на турнирот беше избран Арми Идризи од Тефејуз, за најдобар техничар беше избран Амар Мурат од Тефејуз и за најдобар странски борач беше избран Елмедин Сејфулау од Лирија. Во екипна конкуренција првопласирана беше екипата на Тефејуз пред Лирија и Бучим од Радовиш.

Специјален гостин на турнирот беше олимпискиот шампион Шабан Трстена.

Се постигнаа следните резултати 

30 кг 3 учесници                                                       shaban i tfejuz

1.Бислими Шакир (Тефејуз)

2. Бесар Амети (Тефејуз)
3. Ставрев Ристе (Бучим) 
3. 

37 кг 7 учесници
1. Салиахси Аид (Тефејуз)
2. Иљаз Самет (Тефејуз)
3. Арсов Бојан (Бучим)
3. Синани Бејсал (Скопје)

42 кг 12 учесници 
1. Халит Осаман (Лирија) 
2. Халили Гани (Косово) 
3. Љусјани Омер (Скопје) 
3. Аметовски Фуркан (Тефејуз) 

46 кг 6 учесници
1. Амар Мурат (Тефејуз)
2. Фати Вејсели (Лирија)
3. Бела Фатлум (Косово)
3. Хајдари Реџеп (Тефејуз)

50 кг 6 учесници 
1. Армин Идризи (Тефејуз) 
2. Суља Дрилон (Косово) 
3. Мите Спасојев (Бучим) 
3. Хамза Јашари (Лирија) 

54 кг 5 учесници 
1. Бесим Амети (Тефејуз)
2. Реџепи Минир (Лирија)
3. Ергин Исени (Тефејуз)
3. Адеми Муса (Студеничани)

58 кг 5 учесници 
1. Елмедин Сејфулау (Лирија) 
2. Реџепи Ријад (Лирија) 
3. Костовски Роберт (Неготино) 
3. Кока Арменд (Косово) 

63 кг 5 учесници 
1. Имеровски Јетмир (Тефејуз)
2. Хунели Рамиз (Косово)
3. Самир Реџепи (Лирија)
3. Васко Ристов(Неготино)

69 кг 5 учесници 
1. Јованов Фиданчо (Бучим) 
2. Буњамин Нуиши (Тефејуз) 
3. Абдул Фета Османи (Лирија) 
3. Сејфулаи Омер (Студеничани) 

76 кг 2 учесници 
1. Мустафовски Рамадан (Тефејуз)
2. Вандов Димитар (Неготино)

85 кг 3 учесници 
1.Асани Шукри (Тефејуз) 
2. Србиновски Мартин (Тефејуз) 
3. Ковачки Мартин (Тефејуз) 

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО