Таеквондистите на Корио втори во генерален палсман на „Охрид опен“, а го имаат и најдобриот кадет на турнирот

Корио од „Кисела Вода“ на Меѓународниот таеквондо турнирот „Охрид опен 2023“, на кој учестуваа над 200 натпреварувачи од пет држави, имаше одличен настап, освои пехар за второ место во генерален пласман, како и за најдобар кадет, при што освои 23 медали – 11 златни, 5 сребрени и 7 бронзени.

Кадетот Александар Ангеловски (-37 кг) со три победи во А класа е прогласен за најдобар кадет на турнирот.

Медалите ги освоија:

Златни медали
Михаил Ангелевски -61 кг
Ангел Мивевски +43 кг
Матеј Цветковски -40 кг
Мартин Ивановски -33 кг
Лука Мирчевски -53 кг
Николај Филиќ-25 кг
Софија Оташевиќ  -21 кг
Ѓоргија Ангелевски -41 кг
Илијас Панајоти -23 кг
Мартин Костовски -21 кг
Александар Ангеловски -37 кг

Сребрени
Михаела Костовска -21 кг
Дамјан Цветановски-27 кг
Александар Цветковски -55 кг
Борна Тодоровски -23 кг
Павел Јовановски +65 кг

Бронзени
Марко Нешковиќ -27 кг
Ана Оташевиќ-21 кг
Андреј Пенов -21 кг
Ива Андреевска – 21 кг
Емилија Костовска -41 кг
Давид Цветановски -49 кг
Дамјан Ѓоргиовски-59 кг

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО