Сумата што ја добил Мајк Тајсон за првиот платен меч ќе ве шокира

Мајк Тајсон има многу интересна историја надвор од боксерската кариера. Колку и да легендарна неговата кариера и животот надвор од рингот е уште полегендарен.

Дури и како аматер Тајсон бил покрупен за неговата возраст и влевал стравопочит кај противниците многу порано пред да стане професионалец.

Во својот подкаст, Тајсон признал дека на својот прв боксерски меч  имал само 14 години.

„Ми платија 50 центии хот дог. Бев дете, имав 14 години. Тогаш се борев как аматер. Хиспано Американците во Њујорк ни плаќаат со храна и се обложуваа на нас, ако победевме, ни ја даваа храната“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО